Начало
НачалоЕстетична медицинаАбдоминопластика
Абдоминопластика

Целта на интервенцията е да се отстрани кожно-мастната престилка на предната коремна стена и да се коригира отпуснатостта на мускулите на корема.
Подходът на интервенцията се определя в зависимост от това дали е запазен кожният елестицитет или е намален.

При запазена еластичност на кожата премахването на натрупаната мастна тъкан се отстранява с помощта на липосукция. Отпуснатостта на мускулите на корема се коригира чрез ендоскоп. Така липо-аспирацонните канюли и тръбичката на ендоскопа действат през малки разрези на кожата на корема, които се заличават много лесно.

При намаляване на кожната еластичност се процедира по друг начин. Прави се разрез надпубично. Кожата и подкожната мастна тъкан се отделят от коремните маскули до ребрената дъга. Излишната кожа и подкожна мастна тъкан се изрязват. Отпуснатостта на правият коремен мускул се коригира црез подсилване на неговата апоневроза (това е структура изградена от съединителна тъкан, която поддържа мускулните снопове на правия коремен мускул близо един до друг и възпрепядства неговото отпускане и разслояване). Особеното тук е необходимостта от транспозиране на пъпа. Новото му място се определя като се съобразяват нормалните пропорции на коремната област.

Естетичният ефект от абдоминопластиката е много добър, тъй като с една интервенция се редуцира голямо количество мастна тъкан. Във възстановителня период е необходимо да се спазва диета за да не се натрупат бързо излишни килограми.

www.doctorbg.com




 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator