Начало
НачалоЕстетична медицинаДермобразия
Дермобразия

Дермобразията е част от пластичната хирургия, чрез която се постига изглаждане и освежаване на кожата. Дермобразията най-често се използва за третиране на дълбоки кожни белези или тежки случаи на акне, но процедурата също така може да се използва за премахване на бръчки и преканцерозни образувания по кожата. Дермобразията дори може да се използва за отстраняване на татуировки.

Техника на процедурата:

Процедурата обикновено отнема около час, час и половина, но продължителността най-вече се определя от вида на кожния дефект. Със специален хирургичен инструмент, наподобяващ четка, се изваршват движения в кръг като по този начен се отстраняват горните слоеве на кожата. Това позволява израстването на нови слоеве и това прави кожата гладка. Тъй като процедурата представлява премахване на повърхностната кожа, възстановителния процес отнема малко повече време. След хирургичната манипулация кожата и оточна и зачервена, на места със струпеи. След няколко месеца те изчезват и се появява новата свежа и гладка кожа в своя естествен вид и цвят.

Микродермобразията е по-малко драстична процедура. При нея в кожата се въвеждат специфични частички, които да отстранят мъртвата кожа и нечистотии. Мъртвата кожа и нечистотии се премахват с мощна пара от частици алуминиев оксид, след това се засмуква с вакуум и така се придава много по-свеж и здрав вид на кожата. Процедурата се използва за освежаване на кожата, но не и за лечение на дълбоки белези и други кожни несъвършенства. Неблагоприятните ефекти са много по-малко и по-слабо изявине в сравнениес дермобразията. Възстановителния период е много по-кратък, но са необходими пет или шест процедури за да се постигнат видими резултати.


 

Вижте още:

Увеличаване на устни

Ботокс


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator