Начало
НачалоЕстетична медицинаБотокс
Ботокс

Ботокс (botox) е медикамент, който се произвежда от ботулиновия токсин тип А – токсин на бактерията Clostridium botulinum. На нея се дължи смъртоносното хранително отравяне ботулизъм.

В козметичната хирургия ботулиновия токсин се използва в малки количества за изглаждане на бръчки. Това се постига като чрез инжектиране на токсина се блокират нерви и се парализират някои мускули.
Ето защо колкото по-голяма е третираната област, толкова по-непълноценна ще бъде мимиката на лицето след процедурата. По същата причина при приложение ботокс в горната част на лицето може да се получи временно увисване на клепачите.

Други странични ефекти от приложението на ботокс са болка на мястото на инжектирането, повишаване на температурата, главоболие, дразнене на стомаха.
Ефектът на ботокса трае три-четири месеца, след което процедурата трябва да се повтори.

Освен за корекция на бръчки, ботоксът се използва в медицината при блефароспазъм (неконтролируемо мигане), някои случаи на страбизъм (кривогледство), шийна дистония (болезнено неврологично заболяване със спазъм на мускулите в областта на шията и раменете).

Процедурите с ботокс са противопоказани по време на бременност и кърмене.


www.doctorbg.com




 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator