Начало
НачалоСексуално здравеSildenafil повишава, а Tadalafil намалява подвижността на сперматозоидите
Sildenafil повишава, а Tadalafil намалява подвижността на сперматозоидите 13 ноември 2007

Силденафил повишава значително подвижността на сперматозоидите при млади инфертилни мъже, докладваха италиански учени в октомврийския брой на Fertility and Sterility. Обратно, тадалафил намалява подвижността на мъжките полови клетки.

Д-р Джорджо Помара и колеги от университета Пиза в Рим приложили единични дози съответно - 50мг силденафил и 20 мг тадалафил на пациенти при рандомизирано двойно-сляпо проучване.

Проби от семенната течност на мъжете и от двете групи били взети 1-2 часа след лечението. Изследователите докладват, че силденафилът повишил моталитета на сперматозоидите до 37% (спрямо началния процент - 28,5), а тадалафилът понижил подвижността до 21,5% (в сравенение с началния процент - 28,5%).

Предварителните резултати сочат, че подвижността на сперматозоидите доста ефективно се повлиява от единична доза силденафил и тадалафил, но с противоположни ефекти: първият я повишава, докато вторият - понижава.

Употребата на фосфодиестераза тип 5 инхибиторите е рутина процедура в центровете за ин-витро оплождане, тъй като процентът пациенти с еректилна дисфункция е относително голям. В този контекст реалният ефект на тези медикаменти върху параметрите на семенната течност може да се окаже значителен.
Вижте още:

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator