Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииДъвката – "за" и "против"
Дъвката – "за" и "против"

Най-популярният позитив на дъвката, естествено, е нейната приложимост в съвременния свят. Специалистите съветват да мием зъбите си след всяко ядене, а това невинаги е възможно. Дъвката обаче в никакъв случай не може да замести правилната употреба на четката – дъвчейки дъвка, ние наистина почистваме зъбите си, но само дъвкателната им повърхност. Пространствата между зъбите остават недостижими. Там в работа влизат конците за зъби.

Не се препоръчва дъвчене на дъвка на гладно, тъй като самото дъвчене предизвиква отделяне на стомашен сок. Когато няма храна, която да се преработва, рискът от поява на гастрит и други заболявания се увеличава неколкократно.

 

Вижте още:

Йогата влияе положително при хора със сърдечна недостатъчност

С пушенето отслабваме, но не топим мазнини

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator