Начало
НачалоЕстетична медицинаУлтразвук замества липосукцията
Ултразвук замества липосукцията

Несъмнено липосукцията е най-разпространеният метод за бързо премахване на мазнини. Повреме на процедурата с дълги игли се изсмукват мазнините. За жалост липосукцията е скъпа и инвазивна манипулация. Напоследък в естетичната медицина навлиза нов метод за премахване на нежеланите тлъстини. Апаратът се нарича Ultrashape и работи с помощта на ултразвукови вълни, обяснява д-р Радина Денкова, специалист по козметична дерматология.

Ултразвукът разрушава мастната клетка, като триацилглицеролите попадат в системното кръвообращение. Оттам те отиват към черния дроб и след това се преработват и се изхвърлят от организма. Така за 20-на дни се наблюдава намаляване на обиколката на третираното място с 2-3 см. Д-р Денкова отбелязва, че повреме на дните, през които се прилага процедурата, пациентите трябва да спазват нисковъглехидратна диета, за да не се натоварва черният дроб.

Според д-р Денкова не се усеща болка, а само затопляне и веднага след сеанса пациентът може да се заеме с ежедневните си задължения. Противопоказанията за прилагането на новия ултразвуков метод са заболяванията и уврежданията на черния дроб. Д-р Денкова обяснява, че въпреки незначителните резултати за някои хора, процедурата е неоперативна и безболезнена.

"Разликата между липосукцията и ултравиолетовите лъчи е, че с помощта на новия апарат се третират само мастните клетки, без да се засягат съседните кръвоносни съдове, нервни клетки и други тъкани“, обяснява тя.

Вижте още:
Ботокс
Увеличаване на устни



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator