Начало
НачалоЗдравни новини
 
Лекарствата за високо кръвно предпазват в еднаква степен двата пола
От години в лекарските среди се задава въпросът дали мъжете и жените се повлияват различно от лекарствата за кръвно. Доклад на австралийски учени сочи, че огромният брой антихипертензивни режими оказват еднакво протективно действие и при двата пола.
 
Tacrolimus унгвент намалява риска от релапс на стабилизирания атопичен дерматит
Употребата на tacrolimus унгвент 3 пъти седмично намалява риска от релапс на стабилизирания атопичен дерматит (АД), сочат резултатите на рандомизирано проучване във фаза 2, публикувано в Pediatrics.
 
Лъчетерапията е безопасна при пациенти с HIV и рак на простатата
Резултатите от малко проучване сочат, че лъчетерапията може да се прилага без притеснения при пациенти с HIV инфекция и рак на простатата. Според проучването лъчелечението не оказва дългосрочен ефект върху броя на CD4+ лимфоцитите и вирусния товар.
 
Обновление на препоръките за използването на туморни маркери при рак на гърдата
Американското дружество по клинична онкология (ASCO) обнови своите препоръки за използването на туморни маркери в превенцията, скрининга, лечението и проследяването на рака на гърдата.
 
Golimumab е ефективен и безопасен при лечението на анкилозиращ спондилит
Golimumab намалява признаците и симптомите на активния анкилозиращ спондилит (АС). Препаратът, приложен подкожно, е ефективен и добре толериран от пациентите, страдащи от това заболяване, сочи проучване.
 
Прекомерната алкохолна употреба допринася за развитието на атеросклероза
Учени от САЩ установиха точния механизъм, по който прекомерната употреба на алкохол може би допринася за развитието на атеросклероза. Те провели ин-витро експеримент, чрез който доказали хипотезата си.
 
Трансрадиалният подход намалява усложненията от PCI
Използването на трансрадиален подход при извършването на перкутанна коронарна интервенция (PCI) може да намали усложненията от съдовия достъп и да намали болничния престой.
 
Обновени препоръки за скрининг, диагноза и лечение на улцерозен колит
Улцерозният колит е хронично заболяване, свързано с дифузно мукозно възпаление на дебелото черво, което е води до значителна морбидност и рекурентни симптоми на интермитентна кървава диария, позиви за дефекация и тенезми. Началото на симптомите обикновено е между 15 и 40-годишна възраст с втори пик между 50- и 80-годишна възраст. Половото разпределение на заболяването е еднакво - мъжете и жените са засегнати в сходна степен.Честотата на заболяването е различна, средно 10-12 случая на 100 000 човека от населението.
 
Naltrexone дава обещаващи резултати при лечението на амфетаминовата зависимост
Опиоидният антагонист naltrexone значително намалява повторната употреба на амфетамин, при пациенти, зависими към наркотичното вещество, сочи проучване, публикувано наскоро.
 
Febuxostat превъзхожда allopurinol  в понижаването на уратните нива при подагра
Ксантиноксидазният инхибитор febuxostat намалява серумните уратни нива в по-голяма степен отколкото allopurinol при пациенти с подагра, сочи статия, публикувана в Arthritis & Rheumatism.
 
212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator