Начало
НачалоЗдравни новини
 
DES и обикновенните метални стентове - еднакво ефективни?
Нови данни сочат, че стентовете, излъчващи активен медикамент (DES), намаляват незначително смъртността спрямо обикновените метални стентове в рамките на първата година след имплантацията, но разликата в ефективността намалява с времето, като на третата година двата вида стент били свързани с еднаква преживяемост.
 
VATD: Интензивният глюкозен контрол не намалява сърдечносъдовите инциденти
Резултатите от проучването VADT (Veterans Affairs Diabetes Trial) - дългосрочно проучване, изследващо ефекта на интензивния глюкозен контрол  при щатски ветерани с диабет тип 2, бе публикувано в New England Journal of Medicine.
 
Няма полза от tenecteplase при сърдечен арест
Първото широкомащабно проучване, изследващо добавянето на тромболитичния агент tenecteplase (TNK) към стандартната кардиопулмонална ресусцитация (CPR), сочи че подходът не води до повишаване на преживяемостта при пациенти със сърдечен арест.
 
ACE-инхибиторите имат предпазващо диабетиците от рак и пептична язва действие
Инхибиторите на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACEI) са свързани с по-ниска честота на рак и пептична язва при пациенти с диабет, докладват лекари в декемврийския брой на BMC-Endocrine Disorders.
 
Всички HER-2 позитивни тумори се нуждаят от адювантна терапия
Към настоящия момент малките и нискостепенните (low-grade) HER-2 позитивни тумори не се третират с адювантна системна терапия. 2 нови проучвания сочат обаче че всички пациенти с HER-2 тумори трябва да получават адювантна терапия.
 
Диетите с нисък гликемичен индекс са по-ефективни от тези с високо съдържание на фибри в гликемичния контрол на пациентите с диабет
Спазването на диета, богата на нискогликемични храни, води до по-големи подобрения на гликемичния контрол в сравнение с диетите, богати на житни фибри, при пациенти с диaбет, сочи проучване.
 
Тютюнопушенето е свързано с повишена честота и смъртност от колоректален карцином
Тютюнопушенето е свързано в голяма степен както със заболеваемостта, така и със смъртността на колоректалния карцином CRC, сочат резултатите на мета-анализ, публикуван в Journal of the American Medical Association.
 
Нова комбинирана терапия дава обещаващи резултати при остра миелоидна левкемия
Нов продукт в процес на изследвания има ефективност при комбинация с cytarabine при лечение на остра миелоидна левкемия (ОМЛ), дори и при рефрактерни пациенти. AS1411 се разработва от Antisoma и представлява първият аптамер, тестван при рак. Това сочат резултатите на проучване.
 
Нов случай на прогресивна мултифокална левкоенцефалопатия след монотерапия с natalizumab
Нов случай на прогресивна мултифокална левкоенцефалопатия (ПМЛ) след терапия с биологичния агент natalizumab по повод мултиплена склероза (МС) докладваха в САЩ. Случаят е открит по време на наблюдение, като пациентът е стабилен.
 
Антихолинергичните средства могат да увредят паметта на по-възрастните мъже
Дългосрочната употреба на антихолинергични агенти е свързана с влошаване на паметта и изпълнителните функции при по-възрастни мъже, сочи статия, публикувана в Journal of the American Geriatrics Society.
 
211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator