Начало
НачалоЗдравни новини
 
Повдигането на тежки предмети носи риск за отлепяне на ретината при пациенти с миопия (късогледство)
При пациентите с миопия прекомерното силово натоварване и наднорменото тегло повишават риска от отлепяне на ретината, сочи кратка статия, идваща от Италия и публикувана в Epidemiology.
 
Капки показват ефективност при корнеална неоваскуларизация
Прилагането на очните капки GS-101 води до значителна регресия на роговичната неоваскуларизация, докато терапията с плацебо - до увеличаване на броя на новите съдове при всички пациенти, сочат резултатите от проучване във фаза 2.
 
Редуцирането на абдоминалното затлъстяване намалява риска от макулна дегенерация
Пациентите, които успеят да намалят съотношението талия/ханш, значително намаляват рисковете си от развитие на възрастова макулна дегенерация (ВМД), като тази връзка е най-добре изразена при пациентите със затлъстяване, сочи статия, публикувана в Archives of Ophthalmology.
 
Честито Рождество Христово
Екипът на doctorBG поздравява всички свои читатели с един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово. Нека този хубав празник ви донесе много здраве, любов, щастие и късмет! Нека както трапезата ви, така и идващата година, бъдат богати!
 
Очаква се до 2010 г. ракът да стане водеща причина за смърт в света
Според прогнози на Международната агенция за проучвания върху раковите заболявания, през 2010 г. ракът ще стане водещата причина за смърт в световен мащаб. Страните с малък и среден доход ще усетят влиянието на по-високата ракова заболеваемост и смъртност много по-остро от индустриализираните страни.
 
Все повече неща разбираме за алкохолизма.
Резултатите от Националното епидемиологично проучване върху алкохола и свързаните състояния (NESARC) бяха представени на XIX Годишна среща на Американското дружество по психиатрия. Според NESARC съществуват 5 подвида алкохол-зависими пациенти.
 
FDA: Повишен риск от суицидност, свързан с употребата на антиепилептични медикаменти.
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) ще наложи на производителите на антиепилептични препарати да добавят предупреждение за повишен суициден риск в листовките на медикаментите, съобщиха от агенцията миналата седмица.
 
Резистентен на Tamiflu грипен щам броди из САЩ
От Американския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщиха, че в САЩ върлува грипен щам, който е резистентен към най-популярния противогрипен медикамент Tamiflu. Все пак от агенцията успокояват, че настоящата ситуация крие малка опасност, тъй като Tamiflu се прилага само при малка част от пациентите. От CDC препоръчват употребата на конкурентния препарат Relenza и rimantadine, като последният е стар медикамент.
 
Нови данни потвърждават: еритропоетин-стимулиращите агентите са свързани с по-висока смъртност при пациентите с рак
Обширен мета-анализ сочи, че еритропоетин-стимулиращите агенти (ЕСА) имат повишена смъртност при онкоболни. Анализът потвърждава резултатите на предишни проучвания, сочещи повишен риск от смърт при пациенти с рак, употребяващи агентите. Въпреки че това откритие не е ново - FDA вече постави черен етикет на еритропоетиновите препарати, то още повече ще засили притесненията относно употребата на тези продукти при пациентите с рак.
 
Подобрената през годините химиотерапия вече води до по-голяма преживяемост при пациентите с рак на гърдата
Таргетираната терапия и подобренията в химиотерапията са довели до намаляване на смъртността от карцином на млечната жлеза с близо 51% в рамките на последните 35 години, сочи доклад, публикуван в Journal of the National Cancer Institute.
 
210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator