Начало
НачалоЗдравни новини
 
Наличието на мътнини и/или светкавици може да е знак за ретинално разкъсване и отлепяне
Пациентите с появили се изведнъж мътнини и светкавици, както и тези с документирано задно отлепване на стъкловидното тяло и внезапно настъпила промяна на зрението, трябва да бъдат внимателно изследвани за ретинално разкъсване и отлепване. Клиничен обзор, публикуван в Journal of the American Medical Association, описва тристъпален подход за изследване на такива пациенти.
 
Екстракт от канабис намалява спастичността при МС
Канабисът може да се окаже ефективна терапевтична опция при някои пациенти със спастичност, свързана с множествена склероза (МС), докладват лекари от Global Neuroscience Initiative Foundation.
 
Грипът H1N1 - страховете не се оправдаха
Новият грип H1N1, известен още като свински грип, не е толкова опасен, каквито бяха страховете. Ранни прогнози на експерти сочат, че настоящата грипна вълна не е по-тежка от епидемиите от сезонен грип.
 
Бифосфонатите може би предпазат от инвазивен рак на гърдата
Оралните бифосфонати, които се използват при постменопаузна остеопороза, може би предпазват от инвазивен рак на гърдата, сочат две проучвания, представени на 32-я годишен симпозиум по рак на гърдата в Сан Антонио (САЩ).
 
Инхалаторният кислород е бърз и ефективен нелекарствен метод за лечение на клъстерно главоболие
Инхалаторният кислород е бърз и ефективен нелекарствен метод за лечение на болката, свързана с клъстерното главоболие, сочи ново проучване. Лекари от University of California докладват 4 пъти по-голяма ефективност на кислородотерапията в сравнение с атмосферен въздух.
 
ЯМР съвсем точно идентифицира потенциално фатално състояние при бременност
Ядрено-магнитният резонанс е ефективен и точен метод за диагнозата на placenta accreta - една от най-честите причини за матернална и фетална смърт в развитите страни. Това сочат резултатите на проучване, представено на годишната среща на Северноамериканското радиологично дружество в Чикаго.
 
Оралните контрацептиви са ефективни след операция по повод ендометриоза
Постоперативната употреба на орални контрацептиви предотвратява анатомичните и симптоматични рецидиви след консервативна операция по повод ендометриоза, докладват италиански лекари.
 
Сублингвалната имунотерапия срещу латексова алергия има добър профил на безопасност
Ново проучване, проведено от италиански лекари, сочи, че сублингвалната имунотерапия (SLIT) срещу латескова алергия има добър профил на безопасност и ниска честота на локални нежелани реакции по време на индукционната фаза.
 
Diclofenac - свързан с чернодробна недостатъчност, смърт
Употребата на всички продукти, съдържащи diclofenac sodium, вкл. Voltaren Gel, може да доведе до влошаване на чернодробната функция, вкл. тежки чернодробни увреждания, изискващи трансплатантция. Това се посочва в съобщение, разпространено от FDA, Endo и Novartis.
 
Преживяемостта при напредналия рак на белия дроб бавно се подобрява
Преживяемостта при напредналата най-честа форма на белодробен рак леко се е повишила през последните 20 години, сочи ново проучване. Докато през 1990 - 1993 г. преживяемостта на пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб в IV стадий е била 13%, то през 2002 - 2005 г. е 19%, но все още под важните 20%.
 
135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator