Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииМоже ли жен-шенът да помогне при възстановяване след терапия на раково болни?
Може ли жен-шенът да помогне при възстановяване след терапия на раково болни?

Макар и ново, пилотното изследване за влиянието на жен-шена върху изтощени пациенти, след противоракова терапия, дава надежди за възстановяване на организма.

Според получените първи резултати в клиника Майо в Рочестър, вид американски жен-шен осигурява възстановяване от изтощението и води до подобряване на жизнеността на пациенти, третирани с най-големи дози в сравнение с тези - получили по-малки или съвсем ниски дози при терапия. Данните са представени пред Американското дружество по клинична онкология.

Голяма част от раково болните пациенти се чувстват напълно изтощени след като бъдат диагностицирани и след проведена терапия. Повече сън и почивка често не помага за отминаване на умората. Реално освен гимнастика, няма средство, което да помогне на тези хора за подобряване тяхното състояние до момента.
Дебора Бартън, Ph.D от клиника Майо изказва надежди, че жен-шенът би могъл да се окаже така необходимото средство за подобряване качеството на живот на техните пациенти.

Според традиционната китайска медицина и съвременните познания за влиянието на жен-шена, той се характеризира като адаптоген – вещество, което помага на тялото ни да преодолее стреса от околната среда. Ето защо той би се оказал добро лекарство, тъй като раково болните пациенти страдат от психологичен стрес, в следствие поставената им диагоза, а след това и от физиологичен стрес от приложената им химиотерапия.

Първите тестове, направени с животни дали положителни резултати. Това окуражило учените да започнат изследвания върху пациенти като се проследява влиянието на жен-шена в различни дози. Резултатите до момента показват, че жен-шенът като цяло подобрява състоянито на пациентите, намалява тяхната умора и повишава енергията и жизнените сили на тялото им.

Д-р Бартън и нейният изследователски екип подготвят нови клинични тестове, които ще проследяват как се отразяват различните дози от Уисконския жен-шен с цел да се затвърдят получените резултати и да се проконтролира дали веществото може да доведе до проява на странични ефекти.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator