Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииМастната киселина Омега-3 спомага за понижаване кръвното налягане
Мастната киселина Омега-3 спомага за понижаване кръвното налягане

                         
Диета обогатена с мастната киселина омега-3 би могла да помогне за понижаване на кръвното налягане. Това е заключението от изследване проведено с 4680 души от Китай, Япония, Великобритания и Съединените щати.

 Омега-3 се съдържа в някои видове риба, ядки семена и растителното олио.

 Според получените резултати, храните съдържащи омега-3 полиненаситени мастни киселини, оказват ефект предимно върху хора, които не са вземали вече медикаменти и нямат диагноза за високо кръвно налиягане. Изследванията са направени в Университетът по медицински науки в Япония от професор Д-р Х. Юешима.

 Предишни изследвания доказват, че понижаване кръвното налягане сред населението с 2 mmHg би понижило с 4 процента смъртността, предизвикана от заболяване на коронарните пътища на сърцето.

 Според Д-р Х. Юешима, ако успеем да понижим кръвното налягане с няколко милиметра като консумираме по-малко сол, свалим няколко излишни килограма, избягвайки алкохол в големи количества и хранейки се с повече зеленчуци, пълнозърнести храни и плодове, резултатите няма да закъснеят в полза на това да запазим сърцето си здраво.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator