Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПолзите от кафето
Ползите от кафето

Пиенето на кафе може да ви помогне да избегнете диабет от 2-ри тип и дори може да ви помогне да се предпазите от определени видове рак, според проведено панелно проучване в САЩ, на което са обсъдени на научно ниво преимуществата и рисковете на напитката.

Има доказателства, смята д-р Ленор Араб от Медицинския колеж Дейвид Гефен към Университета в Калифорния, че кафето може да ни предпази от определени видове рак на дебелото черво, а също така и рак на черния дроб, намалявайки нивата на холестерол в организма.

От друга страна, Араб отчита и факта, че кафето може да засили риска от левкимия и рак на стомаха, като вероятността за левкимия е по-силна.
Проучванията показват, че хората, които са уязвими на тези рискове, например бременните жени и децата, трябва да ограничават консумацията на черната напитка.

Източник: Reuters Health

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator