Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияСуровите сокове чистят организма от отрови и забавят рака
Суровите сокове чистят организма от отрови и забавят рака

Полезните свойства на суровите сокове ги превръщат в лечебно средство, при това често далеч много по-ефикасно от всички синтетични лекарства

Австрийският лечител Рудолф Бройс, например, отрича гладуването и го замества с пречистваща диета с два литра прясно изцедени сокове на ден. С тази рецепта той бил помогнал на повече от 40000 онкоболни. Той твърди, че белтъчната храна и твърдите частици поддържат растежа на тумора. Когато го "лишим" от храна, тялото "изяжда" ненужните тъкани, каквато е съединителната на туморите, и така се самоочиства. Дори да подложим на съмнение тази теория, доказано е, че соколечението прави по-поносими страничните ефекти при химиотерапия и облъчване.

Сокът се приготвя от смес на червено цвекло, моркови, целина, ряпа и картофи. Пропорциите на отделните зеленчуци са различни. Обичайната смес за един ден се извежда от 300 гр. червено цвекло, 100 гр. моркови, 100 гр. целина, 100 гр. ряпа (за предпочитане черна) и сока от един картоф.

В началото обаче трябва да сме по-внимателни, съветват специалистите. Ако организмът ни е "складирал" запас от камъни в жлъчката и бъбреците, цвеклото може може да има нежелан ефект и да даде силен тласък на изчистване. Затова е добре първия ден да се започне от 50 гр. червено цвекло, като грамажът допълва морковите. Те са 250 гр. Така продължаваме да увеличаваме грамажа на цвеклото, но постепенно, докато стигнем пропорцията. Сокът се консумира на малки порции през целия ден.

Швейцарската фирма "Биота" произвежда тази комбинация и я предлага на европейския пазар, в САЩ и Канада. По вкус и вид не се различава от това, което можем да приготвим и сами. Цената за около половинлитрова бутилка обаче е над 5 евро.

doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator