Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаДиета със зелева супа
Диета със зелева супа

Тази диета се предава от уста на уста и е една от най-популярните у нас, а и по света. По принцип произходът й се свързва с предписваният хранителен режим за болни с наднормено тегло за бързо отсалбване преди хирургическа намеса.

Основна супа (за изгаряне на мазнините)
Продукти:
Голяма зелка, 6 стръка праз лук (може и стар лук), 2 месести пиперки (може и от фризер), доматен сок, сол, магданоз,
Витамин "С" (ампули), пипер и къри (не задължителни)

Приготовление: Нарязват се на ситно всички продукти и се накисват във вода. Около 10 минути се варят на силен огън, а след това до омекване на продуктите на тих огън. Супата съдържа символично количество калории. Яде се щом почувствате глад. Яжте колкото искате по всяко време. Колкото повече ядете от супата, толкова повече мазнини се изгарят, но прекаляването с тази диета може да доведе до недохранване.

Ден първи:
Супа и плодове (без банани). Динята и пъпешът съдържат най-малко калории. Пийте вода и неподсладен чай.

Ден втори:
Супа и зеленчуци. Яжте докато се заситите със свежи или сварени зеленчуци по Ваш избор. Забранява се консумацията на фасул и царевица.
За обяд може да си позволите голям печен картоф с масло.
През този ден не яжте плодове.

Ден трети:
Супа, плодове и зеленчуци (без картофи).
Ако сте се придържали правилно към диетата, сте загубили 3 кг. от теглото си.

Ден четвърти:
Супа, банани и мляко. За този ден Ви се полагат 6 банана.
Пийте мляко колкото Ви се пие.
Бананите съдържат много въглехидрати и калории, както и млякото, но точно този ден от Вашата диета калориите, въглехидратите и протеините ще намалят желанието Ви за нещо сладко.

Ден пети:
Супа, телешко и домати.
Може да изядете 300-600 гр. телешко сварено в подсолена вода и 6 пресни домата. Изпийте поне 6-8 чаши вода, за да спрете киселините.
Яжте от супата поне веднъж на ден.

Ден шести:
Супа, печена риба или пиле без кожа и зеленчуци.
В този ден можете да ядете месо колкото Ви се яде.

Ден седми:
Супа, зеленчуци и ориз.
Оризът се вари в малко вода, по-дълго от обикновено, като можете да добавите сол и доматен сок.
Пийте зеленчуков сок. Яжте от супата поне веднъж на ден.

За разлика от останалите диети, при които се препоръчва пиенето на колкото се може повече вода, при тази не е задължително да достигате до минимума от литър и половина, особено ако ядете често от супата. Прекаляването с всяко нещо е вредно, включително и поемането на течности.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator