Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаОризово-ябълкова диета
Оризово-ябълкова диета

С тази диета всеки ден ще стопявате до половин килограм от теглото си. Комбинацията от ябълки и ориз е особено подходяща за диети, защото двата продукта взаимно се допълват и в крайна сметка получавате почти всички незаменими вещества, от които организмът ви се нуждае.
В – комплексът витамини, който се съдържа в ориза, освен жизнено необходим е и ценен съюзник в борбата срещу стреса. Флуорът, борът, йодът и селенът пък спомагат за обмяната на веществата, за регулацията на метаболизма и за пълното разграждане на мазнините. В 100 гр. суров ориз се съдържат 349 ккал, а в 100 гр. ябълки - 63 ккал. Преобладаващият процент от енергията, която тези храни дават на организма е с белтъчинен и въглехидратен произход, като по-малко от 1 % от хранителните им стойности се падат на мазнините.

През всичките дни:
Закуска: 1 голяма ябълка и 1 с.л. пектин (продава се в аптеките), разтворен в чаша минерална вода или 1 филийка пълнозърнест хляб тънко намазана с маргарин и половин ябълка
Гарнитура към обяда: Заедно с основното ястие си приготвяйте и порция салата (от моркови, краставици, салатка или домати), под-правена с 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. олио.
16 часа: 180 гр. кисело мляко (1,5 % масленост) и половин ябълка.
Течности: Пийте по литър и половина минерална вода на ден и билков чай. Ограничете черния чай и кафето.

Ден 1:
Обяд: Задушете в 1 с.л. олио 30 гр. накълцано телешко месо. Добавете 1 червена чушка, нарязана на ивички и 40 гр. сварен ориз. За десерт : 1 ябълка.
Вечеря: Нарежете на резенчета 1 ябълка. Прибавете 40 г настърган кашкавал и 50 гр. сварен ориз. Подправете салатата с 1 с.л. олио и 1 с.л. соев сос.

Ден 2:
Обяд: Задушете 60 г грах с 1 ябълка, нарязана наситно. Накъсайте вътре 30 гр. варено пилешко месо и добавете 40 гр. варен ориз.
Вечеря: Направете си салата от 1 ябълка, 30 гр. шунка, 1 домат и
50 гр. варен ориз. Подправете я с 1 с.л. олио и 1 с.л. ябълков оцет.



Ден 3:
Обяд: Изпечете на скара 150 гр. рибно филе. Гарнирайте с 1 ябълка (сварена, пасирана и подправена с 1 с.л. сметана ) и 40 гр. варен ориз.
Вечеря: Сварете 50 гр. ориз и го разбъркайте с 1/2 ч.ч. прясно мляко и 2 с.л. извара. Добавете 1 ябълка, нарязана на ситно и подправете с 1 с.л. соев сос.

Ден 4:
Обяд: В 1 с.л. олио задушете 50 гр. телешко месо, нарязано на малки парченца. Прибавете 1 с.л. сметана и гарнирайте с 40 гр. варен ориз. За десерт : 1 ябълка.
Вечеря: В 50 гр. варен ориз прибавете 1 ябълка, нарязана на кубчета, 35 гр. краве сирене и подправете с 1 с.л. олио и 1 ч.л. босилек.

Ден 5:
Обяд: Задушете 80 гр. свинско филе.Прибавете 150 гр. гъби и гарнирайте с 40 гр. варен ориз. За десерт : 1 ябълка.
Вечеря: Нарежете наситно 1 кисела ябълка и половин авокадо.Подправете ги със сока на половин лимон и 1 с.л олио. Добавете 50 гр варен ориз и разбъркайте.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator