Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статии5 съвета за по-малко ядене
5 съвета за по-малко ядене

Знаете, че да ядете нормални количества и да поддържате разумно тегло има хиляди предисмства и ползи. doctorbg.com Ви дава пет препоръки за правилно хранене.

1. Яжте качествени храни, а не много. Истинската храна има естествен и по принцип много по-приятен вкус от диетичните еквиваленти и полуфабрикатите, които на всичкото отгоре съдържат и химикали.

2. Яжте бавно. Двадесет минути са необходими на стомаха за да изпрати сигнал до мозъка, че сте се нахранили. Ако по-често оставяте приборите на масата ще дадете достатъчно време на организма да прецени дали е сит или не.

3. Загасете телевизора и компютъра. Ако в момента, в който четете тази статия и похапвате има опасност да преядете, защото в doctrobg.com има още доста интересни материали и няма да усетите кога чинията Ви ще бъде празна. Когато се храните най-добре е да се съсредоточите върху яденето.

4. Позволявайте си следобдна закуска. Идеалният хранителен режим предвижда 4 или 5 пъти прием на храна в денонощието. Плод или ядки гарантирано няма да повлияят неблаготворно на фигурата Ви.

5. Хранете се с близките си. Ако няма някакъв страничен фактор, семейните вечери са момент, в който можете да релаксирате и да се избавите от стреса на работния ден. Сами знаете, че стресът води до нервен глад, а нервния глад – до затлъстяване.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator