Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииФизическа активност срещу холестерола
Физическа активност срещу холестерола

Физическата активност е не по-малко важна за намаляване нивата на холестерол от която и да е диета. Важно е всеки човек да си състави програма, съобразена със здравословното му състояние. Необходимото на организма количество мазнини и въглехидрати се променя в зависимост от интензивността на физическото натоварване. Съчетаването на различни физически упражнения и правилна диета е един от основните начини за подпомагане на лечението.

И най-стриктната диета и спортен режим не са достатъчни за регулирането на високия холестерол. Те са необходими и подпомагат действието на лекарствата и ще Ви помогнат да се чувствате по-здрави и тонизирани.

Ако считате, че водите уседнал (или не достатъчно активен) начин на живот можете да започнете да:
- правите упражнения вкъщи;
- да ходите повече пеша;
- да се качвате и слизате по стълбите винаги, когато Ви е възможно и сте в настроение;
- да танцувате повече (можете дори да се запишете в училище по танци)
- да карате колело в парка или в планината и
- да спортувате активно (фитнес, аеробика, каланетика, плуване, тенис и т.н.).

Ако имате куче го оставете да Ви разхожда по-често и по-дълго. Здравословният ефект от физическата активност не се изчерпва само с топенето на мазнини. Действително редовните занимания със спорт, съчетани с подходяща диета, може да ускорят значително загубите на мазнини. Освен това обаче физически активните хора се чувстват по-свежи, с повишено настроение и трудоспособност.

Всякакъв вид умерени двигателни натоварвания водят до увеличаване на белодробния капацитет и подобряване състоянието на сърдечния мускул, което я прави сериозна профилактична мярка срещу редица заболявания.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator