Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиНе на цигарите
Не на цигарите

Повечето пушачи имат навика да пренебрегват предупрежденията върху всеки пакет цигари, които гласят, че лекарите определят тютюнопушенето като вредно за здравето. Те игнорират и безспорната връзка между пушенето и ракът на белите дробове, хроничния бронхит и емфиземата.
Физиологично, никотинът стимулира симпатиковата нервна система и предизвиква свръхконсумация на кислород от сърцето, което може да причини и сърдечно-съдово заболяване. Изследване на Масачузетския университет в САЩ показва, че пушенето на кутия и половина на ден се равнява на облъчване с 300 Х-лъчи. Други проблеми свързани с тютюнопушенето включват покачване нивата на холестерола и повишен риск от бактериални инфекции и грип. Всяка цигара разрушава 15-20 мг. витамин С, което също е фактор за сърдечно-съдовите заболявания, а е известно, че аскорбиновата киселина поддържа стените на кръвоносните съдове здрави и в добра кондиция.
Тютюнопушенето е абсолютно несъвместимо с бодибилдинга и изобщо със здравословния начин на живот.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator