Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокусДокога здравният министър ще отстъпва?
Докога здравният министър ще отстъпва? 13 април 2007

Опазването на здравето представлява опазване на най-голямата човешка ценност. У нас вече над 17 години управляващите умуват как точно да реформират осигуряването на медицински услуги за населението, но до ден днешен не са избистрили ясна концепция за това какво и как трябва да се случва в българските болници. Непрекъснатите компроси, които прави министър Гайдарски с реформите в здравеопазването ще остави сектора без кадри, а това неминуемо ще рефлектира и върху качеството на медицинските услуги. Какво имам предвид?
Министър Гайдарски отстъпи от първоначално заявенте искания да бъдат заделени не по-малко от 5% от държавния бюджет за здравеопазване. Отстъпи и от заявените претенции за вдигане на здравната вноска.

Интересно ми е, дали министър Гайдарски и подопечните му се чувстват гузни заради това, че позволяват сестри и лекари да получават по-малко от чистачка в офис или банка? Аз мисля че не.
Това е абсурдът в системата на здравеопазване.
Гоним лекарите за подкупи без да ги питаме колко получават и какво дават от здравето и квалификацията си. От друга страна сме хуманни и събираме дарения за нуждаеещите се от здраве хора. Медиите и министрите ни не виждат ли колко струва лечението в западноевропейска страна?
Някои ще кажат, че стандарта в България е друг. Коя цена не ни е еропейска – тази на бензина, на тока, на парното или на храната?!

Помислете върху това г-н Гайдарски и след това влезте в кабинета си и давайте обещания. Никой вече не ви вярва!

Д-р Красимир Шопов /doctorbg.com/

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator