Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиКак да изберем суплементи
Как да изберем суплементи

Пазарът на хранителни добавки е висококонкурентен и понякога се оказва, че е трудно да бъде избран най-добрия суплемент на най-добрата цена. Предлагаме ви няколко съвета, който, надяваме се, ще ви улеснят.
1. Избирайте комбинирани суплементи, които съдържат едновременно витамини и минерали. Изберето това шишенце, което най-много се доближава до дневните ви нужди. Понеже повечето хранителни добавки са разчетени за средностатистическия човек е възможно да ви трябва допълнителен прием на някои вещества, които можете да си набавите поединично. Веществата, които традиционно са недостатъчни за бодибилдърите в обикновените витаминови комплекси са B6, холин, инозитол, калции и някои ензими.
2. Проверявайте срока на годност и избирайте онази добавка, която има най-голяма бъдеща трaйност, т. е. тази, която е най-скоро произведена. Търговецът винаги ще потвърди, че срокът на годност на суплементите е три години, но в действителност част от нутриентите в тях се разрушават с времето, а други се дезактивират. Ако купувате нещо гледайте да остават 1-2 години годност.
3. Избирайте качествени хранителни добавки. Ясно е, че нямате лаборатория вкъщи, но винаги можете да се консултирате по тези въпроси с опитни билдъри или да попитате някой във форума на doctorbg.com. Идеята е да не губите спечелените с труд пари, купувайки плацебо таблетки или по-лошото – вредни субстанции.
4. Четете внимателно етикетите върху опаковките. Избирайте само суплементи, където изрично е посочено, че са "чисти" от изкуствени оцветители, консерванти и захар. Наличието на консерванти правят вида и вкуса на добавките по-добър, но имат и някои вредни последици.

Много от симптомите, които се свързват с авитаминозата и дефицитът на минерални вещества могат да се появят ако дневният прием падне под критичния минимум за дълъг период от време. Ако ви свършат таблетките с аскорбинова киселина и си купите на следващия ден няма да има никакъв проблем. Природата се е самоустроила така, че при рационално хранене човешкия организъм получава всичко необходимо за нормалното му функциониране. Освен това различните симптоми не винаги са индикация за авитаминоза. Ако имате проблем, който ви притеснява и смятате, че той се дължи на авитаминоза най-добре е да се консултирате с вашия личен лекар.

Радко Кръстанов

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator