Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПреработеното червено месо - свързано с тип 2 диабет
Преработеното червено месо - свързано с тип 2 диабет

Приемът на преработено червено месо е свързан с повишен риск от развитие на диабет тип 2, сочат резултатите на обновен мета-анализ на 3 големи кохорти от 3 проучвания.

Мета-анализът включвал 37 083 мъже от Health Professionals Follow-Up Study, 79 570 жени от Nurses' Health Study I и 87 504 жени от Nurses' Health Study II.

Били идентифицирани 13 759 случая на диабет тип 2. Приемът на преработено и непреработено червено месо бил свързан с повишен риск от това заболяване. Всяка порция червено непреработено и преработено червено месо на ден била свързана 12% и 32% покачване на риска.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator