Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииНискомаслените млека не помагат на децата да отслабват
Нискомаслените млека не помагат на децата да отслабват

Децата, които приемат нискомаслени млечни продукти за сметка на пълномаслените, консумират по-малко наситени мазнини, но не отслабват, докладват австралийци. Те установили, че шестмесечният нискомаслен млечен режим не води до промяна в теглото и индекса на телесната маса.

Изследователите установили, че децата изглежда компенсират по-малкото мазнини, приемайки калории от други източници.

Все пак може би има някаква полза от намаляването на наситените мазнини, смята д-р Франклин от University of Alabama, неучаствал в проучването. Например тази промяна може да намали риска на децата от сърдечни заболявания в по-късните етапи от живота.

В самото проучване 145 деца на възраст между 4 и 13 години, които били разпределени в две групи. Едната заменила пълномаслените млечни продукти с нискомаслени варианти, докато другата продължила да консумира пълномаслени млека и продукти.

В края на проучването първата група намалила калориите от наситени мазнини до 13.3% от общите калории срещу 16.6% при контролната група. Това е значителна промяна, но над 10-те процента, препоръчвани от Американския Департамент по Земеделие. При нискомаслената група бил отчетен лек спад на холестерола, но ИТМ и обиколката на талията останали непроменени.

Според Грег Милър от National Dairy Council (NDC), представляващ млечната индустрия в САЩ, това проучване потвърждава резултатите на предишни, според които млякото има позитивен или неутрален ефект върху композицията на тялото.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator