Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииВодата - секретното оръжие за отслабване
Водата - секретното оръжие за отслабване

Консумацията на две чаши вода преди всяко ядене може да спомогне за сваляне на излишните килограми, сочи ново проучване. Тази стратегия е свързана с приемане на 75-90 калории по-малко на ядене, обясняват авторите.

Проучването включвало 48 лица на възраст между 55 и 75 години, разделени в две групи. Първата група консумирала по две чаши вода преди всяко хранене, докато другата пристъпвала към хранене без никаква вода. Всички участници спазвали нискокалорийна диета по време на цялото проучване.

На 12-та седмица консумиращите вода преди всяко ядене отслабнали с около 7 кг, а неконсумиращите - с 5 кг. Тази стратегия била свързана не само с отслабване, но и с поддържане на изгубените килограми и дори допълнително отслабване, докладват авторите.

Водата създава чувство на пълнота в стомаха, което допринася за поглъщане на по-малки количества храна. Подобен ефект може да се постигне и с обикновена сода и други напитки, но в никакъв случай - подсладени със захар и фруктоза поради големия калориен товар.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator