Начало
НачалоЗдравни новиниGolimumab - ефективен при псориатичен артрит
Golimumab - ефективен при псориатичен артрит 15 април 2009

Golimumab, хуманизирано моноклонално антитяло срещу тумор-некротизиращ фактор (TNF)-алфа, е ефективен при лечението на псориатичен артрит и свързаните с него лезии на кожата и ноктите.

Това сочат резултатите на проучване, публикувано в Arthritis & Rheumatism. В предишно проучване във фаза 2 бе установено, че golimumab води до подобрение на ревматоидния артрит само в рамките на 2 седмици след прилагане на първата доза.

Д-р Kavanaugh и колеги (University of California) изследвали ефективността и профила на безопасност на golimumab подкожни инжекции 50 или 100 mg срещу плацебо на седмици 0,4,8,13,16 и 20 при 405 пациенти с псориатичен артрит.

До седмица 13 почти 48% в комбинираната golimumab група (50- и 100-mg дози) постигнали ACR 20 в сравнение със само 9% от пациентите в плацебо групата.

На седмица 24 52% от 50-милиграмовата група и 61% от пациентите в 100-милиграмовата golimumab група постигнали ACR20 в сравнение със само 13% от пациентите в плацебо групата. При съотв. 40% и 58% от пациентите в активните групи се наблюдавало подобрение в Psoriasis Area and Severity Index (PASI) с поне 75% (спрямо 3% от плацебо пациентите). При пациентите в golimumab групите било отчетено и значително подобрение на нокътните лезии.

Профилът на безопасност на golimumab бил сходен на този на другите анти-TNF-препарати.

Golimumab е първият подкожно прилаган анти-TNF агент, за който се установява ефикасност при асоцииираните с псориатичния артрит ентезит, дактилит и нокътно засягане, обобщават авторите.

Този понеделник канадските лекарствени регулатори одобриха golimumab (Simponi) за лечението на тежък ревматоиден артрит, активен псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит. В Европа и САЩ препаратът все още не е одобрен.

Вижте още:

Консенсус за диагностика и лечение на псориатичен артрит

Golimumab е ефективен и безопасен при лечението на анкилозиращ спондилит

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator