Начало
НачалоСексуално здравеЛечение на еректилна дисфункция
Лечение на еректилна дисфункция 25 май 2007

Проблемът с еректилната дисфункция е много важен и трябва да му се обръща специално внимание

Кои са факторите които са от занчение при този здравословен проблем?

Начин на живот

ЕД/ еректилна дисфункция/ сериозно засяга качеството на живот както на мъжа, така и на неговата партньорка. Затова е много важно да полагате грижи за здравето си.

Грижата за общото здраве е грижа и за сексуалното здраве. Ако имате диабет, високо кръвно налягане или проблеми със сърцето, бъдете сигурни, че са под контрола на Вашия лекар.

Променете стила си на живот – здравословното хранене, спорта и умерената употреба на алкохол ще Ви помогнат много в овладяването на проблемите с ерекцията. Не пушете!

Възможности за лечение на ЕД

Съществуват най-различни методики за лечение на ЕД. Различните мъже реагират по различен начин на различните средства. Подходът при определяне на медикамент за стимулиране на ерекцията е индивидуален. Вашият лекар трябва да определи кое е подходящото средство за Вас.


Новите възможности за лечение на ЕД

През последните години фармацевтичната наука създаде нова група медикаменти за стимулиране на ерекцията, които са ефективни и удобни за прием – това са таблетки, които се приемат през устата и които съхраняват и допълнително стимулират мъжката сексуална мощ.

Това са медикаментите от групата на т.н. фосфодиестераза 5 инхибитори (PDE5 инх.), които се отпускат по лекарско предписание и помагат на мъжа да получава пълноценни ерекции. Те действат само при наличие на сексуална стимулация (целувки, докосвания). Тази група медикаменти бързо се превърна в най-популярното средство за лечение на ЕД. Това е така защото тези хапчета са ефикасни и удобни за употреба – просто взимате една таблетка през устата преди сексуален контакт. Времето, за което ще бъдете готов за сексуален контакт (ще получите ерекция) след прием на тези хапчета, зависи от това кое хапче сте избрали. Някои от тези хапчета имат бързо действие и осигуряват спонтанно изживяване. При други ефектът настъпва по-бавно.

Не взимайте от тeзи хапчета, ако приемате нитрати.

Предимства на най-новия препарат за стимулиране на ерекцията

PDE5 инх. са създадени през 1995 година. През последните няколко години се появи нов представител на тази група, който отговаря по-пълно на нуждите на мъжете. Според проучване най-важните качества на едно хапче за стимулиране на ерекцията според мъжете са бързото и надеждно действие. Бързото действие на таблетката прави секса естествен и спонтанен, а надеждността на действието всеки път възвръща мъжката увереност в собствените сили. Важно качество на тези хапчета е и да нямат прекалено дълго действиe, защото при дълго задържане в организма (24-36h) се създава опасност от натрупване и развитие на странични действия.

Новото хапче, създадено от фармацевтична фирма, се отличава с редица предимства. Има бързо действие – ефектът настъпва около 15 мин. след приема на таблетката и прави секса естествен и спонтанен. Ефектът продължава до 6 часа, а при някои мъже и до 12 часа, като през това време мъжът може многократно да изявява своята сексуалност като получава последователни ерекции. По естествен и безопасен начин оранжевото хапче  подпомага кръвонапълването на пениса, като действа точно там, където е необходимо (препаратът се отличава с високата си селективност!) и затова приемът му е свързан с по-малко странични реакции. Тези качества правят новото хапче предпочитано от много мъже, както и от техните партньорки. Не без значение е и по-ниската цена в сравнение с други подобни препарати.

Въпреки че милиони мъже по света взимат PDE5 инх., те не са за всеки. Попитайте Вашия лекар кое е подходящото лекарство за вас. Не взимайте PDE5 инх., ако взимате нитрати.

Други възможности за лечение на ЕД.

Друг медикамент за лечение на ЕД е т.н. “апоморфин”, който е под формата на таблетки, които се разтварят под езика. Това хапче, за разлика от PDE5 инх., действа на тази част от мозъка, която контролира секса. Основният страничен ефект на този медикамент е гаденето.

Инжекционна терапия. Спринцовки пълни със субстанции, които се инжектират в пениса и стимулират ерекцията. Страничните ефекти включват удължена ерекция и болезненост от убождането.

Уретрални таблетки. Таблетки, които се поставят в пениса, за получаване на ерекция. Предизвикват локална болка и не бива да се използват, ако партньорката Ви е бременна или планира да бъде.

Вакуумни устройства. Пенисът се поставя във ваккум цилиндър, който изпомпва въздух и помага на пениса да се напълни с кръв. за да предизвикате ерекция чрез засмукване. Пръстен около основата на пениса помага ерекцията да се задържи. Не бива да се използват повече от 30 минути защото пенисът може да стане студен и болезнен.

Хирургически импланти. Силиконови полутвърди цилиндри, които се имплантират в пениса и при нужда се втвърдяват с надуваемо устройство. Хирургичната процедура може да е болезнена и има риск от инфекция по време на или след нея.

Билкови препарати. Обикновено е необходим продължителен прием за постигане на ефект.

Психотерапия. Метод, при който Вие и вашата партньорка посещавате сексолог-психотерапевт, с който говорите за психо-емоционалните проблемите, които биха могли да засегнат способността да получавате и задържате ерекция.

Как да постъпите, ако имате ЕД?

Най-напред поговорете с Вашата партньорка. Отвореният и откровен разговор за чувствата, които изпитвате може да бъде труден, но той ще помогне да се сближите, да потърсите решение заедно и увеличава шансовете за ефективно и бързо отстраняване на проблема.

Сега е време да поговорите с Вашия лекар, който ще Ви предложи най-подходящото за Вас ефективно лечение на ЕД. Попитаите за най-новите възможности за лечение, ако не сте се лекували до сега или сте взимали средства за лечение на ЕД, които не са дали нужния резултат.

Новите медикаменти действат като увеличават кръвния приток към пениса и по този начин предизвикват ерекция. Те са удобни и ефективни – таблетката се приема през устата преди сексуалния контакт и предизвиква ерекция, достатъчна за осъществяването му. Някои от тези хапчета се отличават с бързонастъпващ ефект – на 10 -15 мин., което е предпочитано от мъжете, тъй като прави секса естествен и спонтанен. При други ефектът настъпва по – бавно – след час или дори след два часа от прием на таблетката.

Милиони мъже по света използват новите медикаменти за лечение на ЕД с успех.

Поговорете с Вашия лекар и той ще определи кой медикамент е подходящ за Вас.

Какво да очаквате при лекаря?

Ако мислите, че имате ЕД и смятате да посетите лекар, вероятно се питате какво ще се случи в лекарския кабинет. Може би се чувствате неудобно да говорите на такава деликатна тема, каквато е секса, но за лекаря това е медицински казус, подобно на другите, с които се среща в ежедневната си лекарска практика.

Как се поставя диагноза на ЕД?

За да постави диагноза на Вашия лекар са му необходими: история на заболяването, физически преглед и вероятно лабораторни изследвания.

История на заболяването – това включва въпроси за Вашето здраве, социални контакти и сексуални взаимоотношения. Отговаряйте на тези въпроси откровено, дори ако се чувствате неудобно на моменти. Това ще улесни поставянето на точна диагноза и намирането на правилно лечение.

Физически преглед – лекарят ще потърси признаци на заболявания, които могат да са причина за поява на ЕД като високо кръвно налягане, чернодробно или бъбречно заболяване, сърдечно заболяване, неврологични проблеми.

Кръвни тестове – понякога е необходимо лекарят да провери нивата на тестостерона. Понижените нива на този хормон могат да понижат либидото и да придизвикат проблеми с ерекцията. Лекарят ще прецени дали се нуждаете от заместителна терапия с тестостерон.

Други тестове – възможно е да се наложи провеждането на тест, наречен NTP (Nocturnal Penile Tumescence) – с него се проверява имате ли нощни ерекции, колко често и с каква твърдост. Доплеров Ултразвук изследва кръвния поток в пениса.

Какви въпроси ще ми зададе лекарят?

От колко време имате проблеми с ерекцията?
Проблемът изведнъж ли се появи или постепенно във времето?
Можете ли да посочите събитие, случка, след която се появи проблема с ерекцията?
Всеки път ли имате проблеми с ерекцията или в определени ситуации?
С всичките партньорки ли се случва (ако имате повече от една) или само с една от тях?
Събуждате ли се през нощта или сутрин рано с ерекция?
Получавате ли ерекция след сексуална стимулация?
Когато получите ерекция, можете ли да проникнете във вагината на партньорката си?
Когато получите ерекция, можете ли да завършите успешно полов акт?
Имате ли болка или изкривяване на пениса?
Пушите ли?
Пиете ли алкохол, по колко?
Претърпявали ли сте операции?
От какви заболявания страдате?
В стрес ли сте?
Чувствате ли се депресиран?
Проблемите с ерекцията стресират ли Ви допълнително?
Партньорката Ви би ли искала да съдейства за преодоляване на това състояние?

Какво ще прегледа лекарят по време на физическия преглед?

кръвно налягане и пулсова честота, за да види имате ли съдови проблеми
главата и врата, лимфните възли, очите
гръдния кош, за да провери работата на белите дробове и сърцето
коремната област за черния дроб и бъбреците
гениталиите, за да види за проблеми с пениса или тестисите

Какво се случва после?

Когато резултатите от изследванията и прегледа са налице, лекарят ще поговори с вас за промяна в стила на живот и за възможна терапия. Важно е да се определят точните причини за проблемите с ерекцията, за да могат да бъдат отстранени или минимизирани и да се назначи адекватно лечение. Ако Вашата партньорка и Вие разбирате естеството на проблема и сте готови заедно да се справите с него, това значително ще повиши шансовете за ефективно лечение. Ако държите на спонтанните сексуални изживявания, попитайте Вашия лекар

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator