Начало
НачалоЗдравни новиниПо-високите нива на CRP са свързани с по-нисък успех на кардиоверсиото
По-високите нива на CRP са свързани с по-нисък успех на кардиоверсиото 18 юли 2008

При пациентите с персистиращо предсърдно мъждене и повишени нива на C-реактивен протеин, електричното кардиоверсио има значително по-ниска успеваемост, сочи доклад, публикуван в American Journal of Cardiology.

Измерването на CRP преди провеждането на кардиоверсио до голяма степен може да определи шансовете за успех на процедурата.

Докладът включва мета-анализ, проведен от китайски лекари. В анализа били включени 6 проспективни наблюдателни кохортни проучвания. Средната концентрация на CRP била с 0.41 единици по-висока при пациентите с неуспешно кардиоверсио в сравнение с пациентите с успешна процедура.

Редица неблокиращи калциевите канали лекарства с противовъзпалителни свойства имат добър ефект при предсърдно мъждене. Това са инхибиторите на ренин-ангиотензиновата система, статините, кортикостероидите, омега-3-мастните киселини, витамин С, тиазолидиндионите и др. Тези агенти могат да се използват за лечение на предсърдното мъждене при пациенти с повишен CRP.

► Вижте още:

Ниските нива на витамин D и високият CRP са свързани с по-лоша функция при пациенти със сърдечна недостатъчност


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator