Начало
НачалоЗдравни новиниBelimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус
Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус 16 юни 2008

Човешкото моноклонално антитяло belimumab подобрява симптомите на системния лупус еритематозус в избрани пациенти, сочи доклад, представен на Годишната конференция на Европейската антиревматична лига.

Използвайки нови критерии за оценка на болестта, наскоро одобрени от FDA (Американската агенция по лекарствата и храните), д-р Richard A. Furie и колеги от Systemic Lupus Erythematosus and Autoimmune Disease Treatment Center установили, че belimumab има добри резултати при пациенти със СЛЕ. Оригиналната фаза 2 на проведеното от тях проучване не успя да достигне до крайното клинично събитие (endpoint). Belimumab e човешко моноклонално антитяло, който намалява B-лимфоцитната активация.

Използвайки новите критерии, дефинирани като SLE Responder Index, екипът на д-р Furie установил, че терапията с Belimumab е свързана с трайно подобрение на активността на лупуса. Новият ендпойнт бил достигнат от 46% от третираните с Belimumab серопозитивни пациенти на седмица 52 и 49% на седмица 56 - разлика от 29%-35% сравнение с плацебо. На седмица 55% достигане до ендпойнта се наблюдавало при 55%, като процентът се запазил дори и на 160-а седмица от терапията.

От 170 серологично активни пациенти, провели 160-седмична непрекъсната терапия, 65% били определени като респондери според новия индекс.

В момента се превеждат 2 проучвания във фаза 3 с belimumab, всяко от което включва 810 пациенти. Производителят на медикамента очаква първите резултати да станат ясни през лятото на 2009 и през 2010 belimumab да бъде одобрен от FDA.

► Вижте още:

Комбинацията от Rituximab и Cyclophosphamide е ефективна при системен лупус еритематозус

Антитела в цереброспиналната течност са свързани с невропсихиатричния системен лупус еритематозус


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator