Начало
НачалоЗаболяванияДетски заболяванияКърмаческа хрема
Кърмаческа хрема

Острата хрема е най-разпространеното заболяване в човешката популация и може да протече като самостоятелно или да е проява на друго по-сериозно заболяване. Причинява се от различни вируси и бактерии. Предраполагащи фактори са недохранването и простудата. Среща се по-често през зимния период на годината.

Кърмачета имат по-слаби защитни сили и острата хрема при тях протича по тежко. Носното дишане се затруднява. Сученето също става по-трудно, защото кърмачетата дишата само през носа. Това води до отслабване на бебебто. Инфекцията може да премине и в ухото чрез естахиевата тръба, поради факта, че тя е по-къса и широка от възрастните индивиди. Инфекцията може да се разпространи и към носоглътката, ларинкса и белите дробове. Всичко това може да доведе до сериозни усложнения.

Клинична картина: Тя се характеризира с три стадия.

І стадий: Той се проявява със сухота в носа и носоглътката. Продължителността му е 2 – 3 дни.

ІІ стадий: Той се характеризира със смутено носно дишане, гъгнивост и обилно отделяне на серозно-слузни материи. Лигавицата на носа е набъбнала и зачервена. Този стадий трае около 2 – 3 дни.

ІІІ стадий: Материите от носа придобиват слузно-гноен характер и постепенно количеството им намалява. Продължителността е около 3 – 4 дни.

Лечението се състои в аспирация на носното съдържимо и използването на съдосвиващи капки и мехлеми.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator