Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаС лененото масло може и да се отслабва
С лененото масло може и да се отслабва

Храните с ниски хранителни стойности често ни правят по – ненаситни, въпреки че се консумират малко калории. Но разбира се никой не може да поддържа диета , ако се чувства гладен. Вместо да се ограничавате откъм калории и да приемате храни без мазнини, може да вземате омега-3 киселини, под формата на ленено семе. То действа директно върху физиологичните и метаболитните процеси в организма.

Добавяйки лененото масло към ежедневните храна, се придобива чувство за ситост и пълнота. Това има много просто обяснение.

Есенциалните мазнини карат стомаха да съхранява храната за по-дълго време, отколкото храните без мазнини или с ниско съдържание на мазнини. Това автоматично задейства един полезен хормон – холецистокинин. Неговата функция е да изпраща сигнали към мозъка, че приета храна е достатъчна. Чувството за зависи именно от мозъка.

С приема на висококачествено ленено семе се усеща прилив на енергия, сила и издръжливост. Без чувство на глад и без непрестанното желание за прием на още и още храна. Крайният резултат е, че се чувствате сити за по – дълго време, а всъщност се приема известно количество калории за по – дълго време, отколкото честата употреба на храни без калории или с ниско съдържание на мазнини. Още повече че лененото семе се превръща в съединение, което поддържа метаболизма в клетките.

Есенциалните мазнини в лененото семе повишават консумацията на кислород и на клетъчно ниво резултатът е повишена енергия и издръжливост, както и усещане за добро здраве.

Лененото масло е изключително полезно за поддържане на мастния баланс на организма, понижава нивото на холестерола, регулира високото кръвно. В същото време то редуцира сърдечните проблеми и е ефикасно средство срещу болки и възпаления в ставите.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator