Начало
НачалоЗдравни новиниНова ваксина на 6-годишни
Нова ваксина на 6-годишни 15 декември 2007

В “Държавен вестник” на 14.12. беше публикуван промененият Национален имунизационен календар. В него е предвидена нова комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит ще се поставя на 6-годишните българчета.

Комбинираната ваксина е отдавна приета в много страни от Европейския съюз и намалява броя на необходимите имунизации. Досега ваксината срещу детски паралич се поставяше на 7-годишните. На същата възраст за втори път се имунизираха и срещу дифтерия и тетатус. Ваксина срещу коклюш се поставяше на бебета до 2 г. (по-късно може да се развият алергии).


Вижте още:

Безплатни ваксини срещу заушка

Българо-италиански вирусни ваксини


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator