Начало
НачалоЗдравни новиниБезплатни ваксини срещу заушка
Безплатни ваксини срещу заушка 13 ноември 2007

Столичната РИОКОЗ започва кампания за имунизиране с комбинирана ваксина срещу заушка на 12.11. Безплатно ще могат да се имунизират родените в периода 1982-1992, като най-застрашени от заболяването са тези с рожденна дата между 1982 и 1986 г., съобщават от здравната инспекция.
Ваксинацията е препоръчителна, доброволна, безплатна и ще се извършва в Имунизационния кабинет на СРИОКОЗ, ул. „Враня" №20, ет. 5, к-т 517, всеки делничен ден от 8.30 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 часа.
Желателно е да се носи талон, съдържащ информация за имунизационен статус и здравословно състояние.
Към момента всяка седмица на територията на страната се регистрират средно около 40 нови случая, от които 30-40% са от столицата.

Вижте още:

Заушка (Епидемичен паротит)

Заушка - начало на епидемия в Пловдив?

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator