Начало
НачалоЗдравословно храненеОткажете белия хляб
Откажете белия хляб

Учените от Университета на Пенсилвания (University of Pennsylvania) смятат, че в най-застрашената рискова група попадат хората на възраст над 50 години.

Те заявяват, че : “Ако зрението е това, за което мислите, полезна храна в това отношение са зеленчуците, рибата, яйцата”.

Белият хляб е високо въглехидратна храна, която рязко повишава нивото на захар в кръвта и увеличава риска от възникването на проблеми със зрението.

Американски диетолози са стигнали до тези заключения след две години. Те са събирали данни за влиянието на белия (пшеничен) хляб върху здравето на различни възрастови групи.

Установено е, че колкото повече високо въглехидратна храна приемате (ориз, бял хляб, картофи), толкова по-висок е рискът от дегенерация на ретината на окото.

Пушенето също е способно да влоши зрението с 20-25%, съобщават учените.


Вижте още:

Внимавайте със "сухите" въглехидрати!

Соевите продукти намаляват риска от сърдечни заболявания


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator