Начало
НачалоЗдравни новиниДобрата физическа форма понижава риска от инсулт наполовина
Добрата физическа форма понижава риска от инсулт наполовина 13 декември 2007

Добрата физическа форма действа протективно срещу инсулт при хора на средна възраст, сочи английско проучване.

След анализ на данни от хиляди пациенти, авторите на проучването стигнали до заключението, че тези хора, които се натоварват физически, имат наполовина по-малък риск от инсулт.

Били изследвани 13600 мъже и жени на възраст между 40 и 79 години. Били измерени техните: ИТМ, артериално налягане, дихателен капацитет и нивата на холестерол. Рискови фактори като диабет, тютюнопушене и алкохолна консумация също били записани.

11 месеца след анализа пациентите попълнили анкета, в която отбелязали своята физическа активност, ментален статус, енергичност, болка и други самонаблюдения, свързани със здравето.

След анализ на всички фактори учените установили, че хората с най-голяма физическа активност имат 1/2 по-малък риск от инсулт в сравнение с пациентите с ниска физическа активност.


Вижте още:

Редовното практикуване на спорт понижава риска от дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия

Учениците не спортуват достатъчно


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator