Начало
НачалоЗдравословно храненеСодата за хляб – алтернатива на цялата домашна аптечка
Содата за хляб – алтернатива на цялата домашна аптечка

При настинка в чайник са налива 1 чаша вода и се добавя 1 ч.л. сода. След кипването на водата в носа на чайника се поставя тръбичка от хартия (но не от вестник или списание) и в продължение на 10-15 минути се вдишва парата.

За отхрачване два пъти дневно се пие на гладен стомах половин чаша топла вода, в която е разтворена половин ч.л. сода и щипка сол.

В медицинската практика 0,5-2% разтвор на сода бикарбонат се използва за промивки и изплаквания при ринити, стоматити, ларингити, конюнктивити и т.н.

За дезинфекция на лигавицата на устата при често появяващи се афти е полезно изплакването на устата след всяко хранене с разтвор от сода (85 г), сол (85 г) и карбамид (2,5 г).

Дисфункцията на стомаха, особено ако е свързана с нарушение на киселинността, е честа причина за главоболие. В подобни случаи е достатъчно да се изпие 1 чаша мляко със стайна температура с 2 щипки сода. Тази смес неутрализира стомашната киселина и успокоява главоболието.

За избавяне от мигрена всеки ден трябва да се пие преварена вода със сода. През първия ден половин час преди обяд се изпива 1 чаша преварена вода, в която е разтворена половин ч.л. сода, на втория ден – 2 чаши и т.н. до 7 чаши, след което нормата се намалява всеки ден с 1 чаша.


Вижте още:


Кетчуп срещу холестерол

Дъвката - "за" и "против"


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator