Начало
НачалоСексуално здравеЗащо жените синхронизират цикъла си?
Защо жените синхронизират цикъла си? 30 ноември 2007

Това е много интересно явление.След като живеят или работят заедно в едно общество, дамите синхронизират цикъла си. Дълго време това е било необясним факт, докато не бе открито обяснението му.

Всъщност се синхронизира не самата менструация, а овулацията (момента, когато е възможно оплождането, който е около 14 дни преди самото кървене). Причината се корени в животинското ни начало. Дължи се на феромони излъчвано от тялото, които се улавят както от мъжете, така и от жените. Феромоните са първични сигнали, чрез които жените обменят информация и синхронизират биологичните си цикли, а мъжете ги улавят като сексуални стимули.

Целта на процеса е женските екземпляри в една общност да имат еднакъв биологичен шанс за създаване на поколение в даден момент. Мъжкия, който е привлечен от феромоните на овулиращата женска, в случая жена, избира партньорката си не само заради феромоните , но и по други не толкова първични белези.

Източник: e-placebo.com

Вижте още:

Противозачатъчните таблетки

Жените на средна възраст са с по-голям риск от трансмисивни заболявания


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator