Начало
НачалоСексуално здравеТестват бременните два пъти за СПИН от 2008
Тестват бременните два пъти за СПИН от 2008 28 ноември 2007

Два пъти ще се тестват бременните жени за вируса на СПИН от 2008 г. Това съобщи на 27.11. д-р Тонка Върлева, координатор на програмата "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН". Според информацията основната цел е да се предотврати раждането на заразени деца. В момента в България са регистрирани шест бебета, които са заразени от майките си. Безплатни изследвания за СПИН ще могат да си правят и болните от туберкулоза.

Doctorbg.com припомня:
Тазгодишната Национална информационна АНТИСПИН кампания ще бъде открита на 27.11. от 12:00 заседателната зала на Министерството на здравеопазването с пресконференция. Кампанията е под патронажа на г-жа Зорка Първанова и ще премине под мотото “Бъди в час!”.

Националната информационна АНТИСПИН кампания се организира по инициативата на Националния комитет по профилактика и контрол на ХИВ/СПИН към Министерски съвет, Министерството на здравеопазването, Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН.


Вижте още:

Национална информационна АНТИСПИН кампания "Бъди в час!"

Какви са шансовете Ви да се заразите с HIV?


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator