Начало
НачалоЗдравословно храненеЯбълката е най-полезният плод
Ябълката е най-полезният плод

В ябълките се съдържа витамин С, който е много полезен за имунната система на организма и флавоноиди – антиоксиданти, които намаляват значително риска от сърдечно-съдови заболявания.

В ябълките се съдържат и значително количество феноли, които действат регулиращо на нивото на холестерола - намаляват т.нар. “лош” холестерол и повишават нивото на “добрия”.

Ябълковият сок неутрализира вредните бактерии в устната кухина, които способстват за разрушаването на зъбния емайл и структурата на зъбите.

Доказано е, че редовната употреба на ябълки намалява риска и от възникването на различни видове ракови заболявания.

Едновременно с това в една ябълка има не повече от 70-100 калории, но тя може успешно да замени шоколада или бонбоните, като удовлетвори нуждите на организма от захар.

А фитонутриентите в ябълковия сок намаляват риска от невродегенеративни заболявания на главния мозък (например болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер).

Установено е, че всекидневната употреба на 5 ябълки способства за намаляването на нивото и на респираторните заболявания, в това число и астма.



Вижте още:

Яжте ябълки - за профилактика и имунитет!

Диета за здраво сърце


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator