Начало
НачалоЗдравословно храненеПравилното разпределението на храните през деня
Правилното разпределението на храните през деня

Основната грешка, която повечето хора правят, е да се хранят по 1-2 пъти дневно, като най-голямото количество храна неправилно се приема вечер. Този начин на хранене води до натрупване на мазнини в тялото и здравословни проблеми.

Пълноценното хранене предполага малко количество балансирана храна да се разпредели равномерно на няколко приема дневно. Препоръчваме: 2 основни хранения (обяд и вечеря), в които се приема по-голямо количество храна, и 2 междинни (закуски), в които се приема по-малко храна. Първото хранене е добре да се направи половин час след ставане.

Едно примерно четирикратно хранене за деня може да бъде следното: закуска около 7 сутринта, обяд между 12 и 13 часа, следобедна закуска около 16 часа, вечеря между 18 и 19 часа.

Добро разпределение на количеството храна е следното: закуска : обяд : следобедна закуска : вечеря = 1:3:1:2



Вижте още:


Диета за здраво сърце

Колко е важна сутрешната закуска? Не я пропускайте!



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator