Начало
НачалоЕстетична медицинаЛазерът в пластичната хирургия
Лазерът в пластичната хирургия

Все повече хирурзи избират лазера като инструмент в сложни козметични операции. Активната съставка на лазера СО2 се използва за отстраняване на повредени области на кожата или бръчки слой по слой. Преимуществата на лазерните процедури включват:

 - редуциране на белезите от акне;
 -  редуциране на бръчките;
 - премахване на повредената от слънцето и възрастта кожа;
 - намалява риска от рак на кожата;
 
 - нремахва пигментирани петна по кожата и подпомага изравняване тена на кожата;

  -  негенерира нов колаген.

Лазерните процедури върху кожата на лицето се базират на принципа на избирателната фототермолиза. Лазерът се настройва да излъчва специфична дължина на вълната върху съответна област от кожата. Повърхностният слой кожа от тази област поглъща светлината от лазерния лъч, което довежда до неговото парообразуване. Премахването на горния слой(слоеве) кожа дава възможност за появата на по-новата и по-здравата кожа от по-дълбоките слоеве. Когато лазерната обработка се извършва професионално кървенето, зачервяването и постоперативният дискомфорт са силно намалени. Получените резултати не са перманентни, но тяхната трайност е до 10 години.

Чрез лазерните процедури се постига не само ексфолиране на кожата, но и стягане на колагенните фибри и подобряване на кожната еластичност. След процедурата при някои по-възрастни пациенти резултатът е подмладяване с 10-20 години.

Неблагоприятни ефекти:

  - оток и зачервяване поради загряването от лазера;

 - създаване на благоприятни условия за развитие на херпес симплекс инфекция;
 -  вторична бактериална инфекция;
 -  контактен дерматит;

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator