Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаСупа "Актив‛ за красиво и здраво тяло
Супа "Актив‛ за красиво и здраво тяло

Изключително вкусно ястие, което зарежда с енергия и благоприятства храносмилателната система. Употребява се при поддържане на добра фигура, понеже е изключтително диетична супа и зарежда с енергия,а пък и засища. Консумира се топла или гореща.

Необходими продукти
- 2 бр. средно големи картофа (около 200 гр.);
- 1/8 част средно голяма зелка (около 200-300 гр.);
- 2 бр. яйца;
- 1 бр. морков;
- 25 гр. ориз;
- 2 бр. глави лук;
- 100 гр. кисело мляко;
- 1 ч.л. сол (може и морска);
- коприва;
- чубрица.

По желание може да се добави:
- спанак;
- грах;
- целина;
- магданоз;
- соев сос.

Приготовление:
Зеленчуците се нарязват на едро и се слагат в трилитрова тенджера, която се пълни с вода, след което се слага да ври на умерен огън за около 20-30 минути. Познава се кога е станала по морковите - трябва да са омекнали. Подправките се слагат в последните 5 минути, а застройката от яйцата и киселото мляко се добавя, когато котлона се изключи и супата е още вряла.

Ястието има ниско съдържание на хранителни вещества - белтъци, мазнини и въглехидрати. Може да се консумира по всяко време на деня от атлети с бърз, бавен или умерен метаболизъм.

Важно е да се отбележи, че това не е основно ястие и не бива да разчитаме само на него, особено ако се занимаваме със спорт.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator