Начало
НачалоЗдравни новиниЛекари обвинени за смъртта на пациент
Лекари обвинени за смъртта на пациент 07 ноември 2007

Двама лекари от радомирската болница са обвинени по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвиждащ до пет години лишаване от свобода. Причината за обвинението на д-р Цветан Георгиев и д-р Стефан Илиев е недостатъчното лечение на Л. Б., вследствие на което пациентът умира.

На 17.10.2006 г. Л.Б. е приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Радомир със силни болки в корема. Д-р Георгиев го приема в хирургичното отделение, поставил диагноза остър панкреатит и назначил лечение. Назначените лекарства подобрили състоянието на Л.Б. и лекарят решил, че няма нужда от операция. На визитацията д-р Илиев не прегледал пациента, а се позовал на информацията на колегата си. След като се оказало, че болният имал неплатени вноски в здравното си осигуряване, д-р Илиев предложил Л. Б. да бъде изписан. След няколко дни пациентът отново се почувствал зле и починал на 21.10. на път за болница в Сандански.

Назначената комплексна съдебно-медицинска експертиза доказала, че хирурзите са допуснали груб медицински пропуск, като са изписали преждевременно болния с невярна окончателна диагноза и неадекватно лечение, които довели до смъртта му.

Експертите твърдят, че е имало голяма вероятност навременна спешна операция да спаси живота на пациента.

Вижте още:

Тест на информационната система на НЗОК 

РФК протестира срещу предвидените ниски надценки за аптеките и дистрибуторите

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator