Начало
НачалоЗдравни новиниРФК протестира срещу предвидените ниски надценки за аптеките и дистрибуторите
РФК протестира срещу предвидените ниски надценки за аптеките и дистрибуторите 07 ноември 2007

Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия (РФК) София обяви готовност за ефективни протестни действия на 05.11. Причината за протестите е проекта за “наредба за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти” и по-конкретно предвидените ниски надценки за аптеките и дистрибуторите. Според протестиращите предвидените надценки са толкова ниски, че масово ще фалират аптеки и дистрибутори.

УС на РФК обяви, че това е последният предупредителен символичен протест и призова всеки фармацевт, който подкрепя протеста, да работи със закачен протестен бадж. Според плановете на РФК евентуалният ефективен протест ще се изразява в затваряне на аптеките на територията на София и митинг, а дистрибуторите ще бъдат помолени да прекратят работа по същото време.

Исканията на фармацевтите от РФК София-столична са:
1. Запазване на сега действащите надценки за всички лекарства, независимо от това в какви списъци са включени, в това число и позитивния списък.
2. Намаляване на ДДС на лекарствата от 20% на 8%, както е в повечето Европейски страни.

Вижте още:

 БЛС не отговаря на писмото от НЗОК

Връщат разпределението на лекарите

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator