Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиКоремна преса
Коремна преса

Вижте видеото за упражнения за коремната преса по-долу:


Doctorbg.com припомня: четирите мускулни групи, които изграждат средната част на тялото

Rectus Abdominis
Това са плочковидните мускули, които помагат на горната част на тялото Ви да се извива. Именно за тези мускули си мислим, когато казваме „плочки”.

External Obliques (външни коси)
Те започват от ребрата и се спускат диагонално към двете страни на кръста Ви. Въртенето на кръста като в движенията при голфа, тениса и хокея е функция предимно на външните коси мускули. Дори основното движение при коремните преси, свързано с rectus abdominis, не би било възможно без силно извиване на външните коси мускули за стабилизиране на торса.

Вътрешни коси
Тези мускули лежат между гръдния Ви кош и външните коси мускули и също се спускат диагонално от двете страни на кръста Ви. Подобно на външните, вътрешните коси мускули също се включват при въртенето на торса.

Traverse Abdominis
Това е тънък мускул, който върви хоризонтално, опасвайки корема Ви. Популярно наименование на мускула е „корсет” заради функциите му на компресор на корема.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator