Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииОстанете млади
Останете млади

Човешкият организъм по своите биологични данни може да преживее около 130 – 150 години. Д-р Робърт Голдман твърди, че това е напълно възможно да бъде постигнато.

Той е един от основателите на новото движение в медицината – Антивъзрастова медицина, чиято цел е максимално да се удължат годините на човешкия организъм. Но не само човек да живее, а дано води през тези години здрав и щастлив живот. Д-р Голдман счита, че за да стане това трябва да се промени мисленето и начина на живот. Той разработва правила, които е нарекъл : правила на без смъртието.

Други експерти твърдят, че е напълно възможно това да бъде постигнато.

Главната задача на този нов клон в медицината е да се преборим с откриването и лечението със заболяванията на преклонната възраст, още в техния най-ранен стадий. По този начин процесът на стареене може да бъде забавен.

Лабораторните методи с животни посочиха резултати, които потвърждават тази теория и наистина продължителността на живот може да бъде увеличена.

За да започнете програма за подмладяване е необходимо да си направите пълни изследвания, обстойна диагностика на всички състояния и включително генетични изследвания. Д-р Голдман е разработил основните правила за по-дълъг живот.

1. Спете по 7-8 часа на денонощие – това е основата на подмладяване и възстановяване.
2. Откажете напълно алкохола.
3. Старайте се на поддържате идеално тегло или с 5% под нормалното за вашето телосложение и ръст.
4. Пийте десет чаши минерална и/или пречистена вода.
5. Спортувайте най-малко половин час дневно.
6. Постарайте се да ограничите употребата на мазнини.
7. Запазете необходимото ниво на витамини и антиоксиданти в кръвта.
8. Редовни посещения при дерматолог-козметолог, за процедури за лице и тяло.
9. Редовно веднъж годишно си правете профилактичен преглед с необходимата гама изследвания.
10. Сприятелете и контактувайте с по-млади хора от вас.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator