Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииМорската вода има лечебни свойства при синузит
Морската вода има лечебни свойства при синузит

Морската вода наистина има лечебен ефект, тъй като съдържа голямо количество минерални вещества. Водата съдържа и множество макро и микроелементи. Най–много е натриевият хлорид (готварската сол). В Древността тя се е считала за природно богатство и била наричана "бяло злато". В медицинската практика широко се използва физиологичният разтвор, който съдържа основно натриев хлорид. Това съединение е необходимо на всяко едно същество на Земята за да живее.

В морската вода има около 37 елемента от Менделеевата таблица. Някои от тях са натрий, хлор, калций, калий, фосфор, магнезий, селен, мед, сяра, манган, цинк, желязо.

Морската вода може да бъде използвана за различни процедури. Например ако имате синузит, може да си правите промивки с морска вода всеки път, когато влезете в moрето.

Морската вода не трябва и не може да бъде използвана за пиене, разбира се.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator