Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииКак да се справим сами с чувството за глад и повишения апетит
Как да се справим сами с чувството за глад и повишения апетит

Напълно по нашите възможности е да се справим с чувството за глад и повишен апетит, без да използваме специални лекарствени средства. За тази цел е необходимо да се откажем от диетите, свързани с глада, да се храним по режим и да приложим някои методи за намаляване на апетита.

Нашето меню трябва да бъде внимателно обмислено, за да не изпитваме глад между основните хранения, съветват диетолози.

Закуската задължително трябва да бъде обилна и да включва горещо ястие. Най-добре е тя да включва белтъчини, например яйце, извара, парче месо.
Следващото хранене трябва да бъде след 2-3 часа и да влкючва плод или зеленчук. Целта е да се неутрализира секрецията на стомашния сок и да се отложи чувството за глад. Ако има пауза без храна повече от 4 часа, стомашния сок предизвиква силен глад.

Обядът е добре да е достатъчно калоричен, за да доставя ситост дълго време. Препоръчително е това да е салата, чисто варено месо или варено яйце.

Вечерята е третото основно хранене за деня. Добре е тя да включва месо и салата, особено добре е ако се препочита риба. Основното правило е да не се приема храна след 19 или 20ч.

Един или два часа след вечерята е добре да изпиете чаша айрян или мляко и по този начин до настъпването на съня, няма да се изпитва глад.

Храненето по режим е само половината от необходимото, твърдят още диетолозите и съветват: Главна задача е също да се научите да приемате умерени порции храна и да не оставате гладни.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator