Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииКолко полезен е касисът?
Колко полезен е касисът?

Френски изследователи посочиха списък с най-полезните за здравето плодове. Класацията се оглавява от касиса. Това растение изпревари всички останали култури по количество и концентрация на намиращите се в него витамини, минерали и други полезни вещества.

След продължителни тестове, в касиса са открити вещества, способни да противодействат на раковите заболявания, да предпазват от сърдечно-съдови негативни промени. Също така този плод спомага за предотвратяването на отслабването на умствената дейност на хората на преклонна възраст.

Оказва се , че касисът има ефект и върху възникването на диабет, въпреки че все още не е известен пълния механизъм на това му действие.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator