Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесФитнес програми и диетиПравилната диета
Правилната диета

  Диетите се провалят основно по две причини:

- ограничават твърде много храните, които можете да консумирате;

- карат Ви да се чувствате все едно не сте сложили нищо в корема си.

  И в двата случая обикновено не след дълго се отказвате с трохи от шоколадови бисквити в ъглите на устата.

  Нито един от тези проблеми няма да саботира усилията Ви ако следвате някои много елементарни правила. Ако искате да стегнете колана, сложете достатъчно протеин в диетата си – около 25% от дневния прием на калории. Протеинът Ви кара да се чувствате сити и помага да изградите мускули, което от своя страна ускорява метаболизма и така прави отслабването значително по-лесно. Важен е и фактът, че високопротеиновите диети са се доказали като най-добрият начин да се атакува коремната мазнина.

  Приемайте достатъчно мазнини – около 30% от ежедневния прием на калории. Мазнините помагат да се чувствате сити между храненията. Те доставят важни мастни киселини, необходими за оптималното здраве. Мазнините Ви дават усещането, че ядете истинска храна, а не гладувате, правейки излишни жертви.

  Ако приемате достатъчно протеини и мазнини, общият Ви прием на калории ще се грижи сам за себе си. Тъй като ще се чувствате сити, няма да се изкушавате от пакетчета чипс, които да променят фатално броя на калориите, които приемате през деня. Останалите 45% калории дневно в настоящия план идват от въглехидратите – достатъчно, за да доставят на небцето Ви пълен набор от вкусове, а на тялото Ви комбинация от бързо и бавно разграждащо се гориво.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator