Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиОстанете позитивни
Останете позитивни

  Останете позитивни!
  Когато мозъкът Ви казва да не се упражнявате („Шефът ми се държи враждебно, твърде стресиран/а съм, за да тренирам”), стимулирайте рационална и позитивна мисъл: „Упражненията ще ми помогнат да се освободя от стреса. Ще се чувствам по-зле ако не тренирам”.

  Отбелязвайте дните!
  След като приключите тренировка, отбелязвайте на календара какво сте свършили този ден. Ако сте правили аеробни упражнения, например сте бягали 20 минути, напишете „А 20”. Ако сте направили своята фитнес-програма с тежести, отбележете „Т”. Това Ви дава писмено доказателство за постиженията Ви, което, според много проучвания, е силна мотивация и подкрепа.

  Наградете се!
  След особено добра тренировка се поглезете. Измислиете свой собствен план как да става това. Дългогодишни изследвания върху мъже с леко наднормено тегло сочат, че награди, които сами са си избрали, са им помогнали да постигнат целите си.

  Присъеденете се към спортна група или тренирайте с приятели!
  Представянето на 113 изследвания, публикувани в американското списание Journal Of Sport And Exercise Psychology, показва, че е по-вероятно да превърнете упражненията в част от живота си, ако имате някаква форма на социална подкрепа.

  Докато се упражнявате, отвличайте вниманието си от болката!
  Естествено, става дума за сравнително приятната мускулна болка, която познаваме от последните повторения на дълга серия. Психолозите го наричат „дисасоциация”, Вие го наречете телевизия, музика или каквото друго изберете. Скорошни изследвания предполагат, че отвличането на вниманието може да Ви помогне да се придържате към упражнението и дори да повиши аеробния Ви капацитет.

www.doctorbg.com



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator